Sluta röka del 4 o gott nytt !

idag är sista dagen på detta året. o sen de närmsta 2 månaderna kommer allt för mycke hända!
min syster ska få en bäbis så jag ska bli moster. min vän o gamle klasskompis ska också få en bäbis!
jag ska opereras o få ha en tejpbit på halsen i ett halvår! (inte på studenten i alla fall)
jag firar ett år med jonas som förlovad!
jag får reda på om min vän dör eller inte !(hemligt)
det är för de mesta bra saker som händer men jag tror att det blir för mycke stress. jag grät härom kvällen för jag ville inte att januari/februari ska komma ! inte än ! jag är inte redo !

i vilket fall som helst ! ! gott slut gott nytt ! ;)

sluta röka del 4
detta kommer att handla om abstinens besvär och vad du kan göra!
om du drabbas av abstinensbesvär då du slutar röka eller snusa är de skönt att veta att de är helt normalt. besvären brukar vara starkast de första dagarna. därefter så lindras de succesivt och går oftast över inom en månad. den tiden måste du helt enkelt bara ta dej igenom!
men du kan lindra besvären genom att
  • äta regelbunder, 3 huvudmål och 2 mellanmål(som alltid annars)
  • drick vatten
  • var aktiv
  • använd läkemedel mot nicotinbegäret för att lättare stå ut !
  • håll ut! det går över( jag börjar redan känna mej bättre och jag har varit rökfri i typ en vecka. )
men hur vet du då att du lider av abstinens?
  • koncentrationssvårigheter
  • humörsvängningar
  • sömnbesvär
  • trötthet/yrsel
  • hunger-sug
  • förstoppning
  • hosta
  • blåsor i munnen
det var allt om abstinens! nu kommer det som de flesta är oroliga för !


rökstopp och vikt!
rökare förbränner 10% mer energi än ickerökare. rökstopp innebär för nästan alla att man går upp i vikt (3-5 kilo beroende på fysiologiska faktorer i samband med rökstopp!) kroppen blir frisk, ämnesomsättningen regleras och energiförbrukningen återgår till de normala. det motsvarar ca 150-200 kcal / dag(ca en smörgås)

rökning höjer ditt blodsocker. vid rökstopp uteblir de onaturliga blodsockerhöjningarna vilket kan ge ett sug efter något sött.

vid rökstopp kan också "något att stoppa i munnen" vara en belöning eller ersättning för ciggaretterna.

undvik viktuppgång genom att :
  • göra dej av med mer energi än du får i dej via mat och dryck
  • ät regelbundet, det håller blodsockret i balans
  • ät mycket grönsaker och frukt varje dag( som mellanmål och till maten)
  • minska på fett i maten ich socker i dryck
  • drick gärna 2-3 liter vatten /dag( den vätska som finns i maten räknas till denna mängd)
  • ökad mängd fysisk aktivitet
detta är råd som man egentligen alltid ska följa.( en fundering är om man ska ha ett blogg inlägg om kost och hur man ska äta osv. får se på de.... kanske nästa år.
några få av mina absoluta minnen 2010 ! <3 
detta var allt för i år :) ses igen 2011!
;D/ maggis

Dagens klädsel !! :)

hallo ! i kväll ska jag ut på  restaurang :) cristopher bjuder :P som vanligt.
och så blir de ett litet möte med en gammal vän :) det ska bli skitkul :)
så inför detta event så va jag tvungen att klä upp mej en gnutta. slängde egentligen bara på mej något om jag ska vara ärlig!

men kvällens klädsel består av ett linne med zebramönster,, ett par mörk blåa tighta jeans och ett midjebälte med 4 "strängar" med nitar på :P haha svårt att förklara. fick detta i julklapp och det är köpt på missay! (min nya favoritaffär by the way! ) det är vad kläder jag ska ha på mej. ett par beigea uggs till detta.

sen vad gäller smink och håruppsättning, så har jag satt upp håret i ett spänne och jockat det för att få det mer "fint". o sminket så har jag tagit mer av eyelinern o lite mörkblå ögonsgugga alldeles precis över eyelinern och under ögonen  :) det va i stort sett de jag har ansträngt mej med för kvällen ! :) här kommer lite bilder med min superbraiga camera o mitt undrbara vetande om vinklar. mitt ansikte ser inte ut så!

kläderna :D

nu ser man inte de blåa så bra. o vinkeln blev helst sjukt dålig. jag måste lära mej :P haha men så blev de. (de syns mer i verkligheten)

hela mej ? haha

håret bakifrån :D min plattång va inte så bra att locka med så de blev inte så mycke. får se till att köpa mej en :)

det var allt för idag ;D /maggis

Dagens klädsel?

hallå.. snackade nyss med en vän om vad som skulle göra bloggen mer intresant för killar.. och han tyckte outfit of the day (undra vrf) han sa att killar gillar bilder x) gulligt nog. haha så jag funderar på att ha dagens klädsel tyå en gång i veckan (antagligen mer sällan för jag klär sällan upp mej.) men så blir de nog. kan göra några test inlägg om ämnet. så får ni kommentera o säga vad ni tycker.

sitter hemma o funrerar på att gå ut i kväll. har fått ett erbjudande om middag , men så vill jag gärna träffa en annan gammal vän :) får se hur de går ihop.. om jonas går med på de :P

nu ska jag hitta på något. men vi höres senare iaf ;)
;D /maggis

Grunden till en perfekt look varje dag !

Hallo.. idag tänkte jag snacka om smink x) haha för alla er som inte gillar de ( typ johanna o alla andra :P ) så måste ni inte läsa detta :P haha

"grunden till en perfekt look varje dag" menar jag med foundation o allt som hör till. grunden som du har om du så ska ut o festa som gå till skolan. den är lika användbar , det ända man bör tänka på är hur mycket du ska smeta på.

det viktigaste som alltid gäller. oavsett om du ska ha smink på eller inte är att tvätta ansiktet o hålla det rent från smuts och liknande. så att tvätta sej morgon och kväll är A-O!
det jag använder är oftast vanlig svagt parfymerad tvål(vilket egentligen inte är bra för det torkat ut huden) men jag har också en cleanser från mary kay som funkar superbra!. har du fet hy dom vid näsan osv så har jag faktiskt aldrig provat något sådant. jag har endast provat krämer för blank hy(jag har inte sett denna kräm på marknaden på flera år vilket är synd för den funkade jättebra ! )

när man tvättat rent huden ordentligt så är ju återfuktning jätteviktigt, speciellt nu under vintertid. då har jag köpt en hudkräm från NIVEA som heter control shine. den ska tydligen göra huden matt men jag ser knappa resultat. men den återfuktar huden tillräckligt. (har återfuktningskrämen från mary kay men den använder jag tyvärr inte. )

när detta är gjort är det dags att komma till sminket. detta kan verka som en lång prosess men de tar egentligen inte mer än max 3 min.

jag börjar  med loreal true match liquid foundation. (självklart tar du det märket som funkar bäst för dej. men en liquid foundation är bäst tycker jag för den täcker tillräckligt utan att "kaka" sej...
jag applicerar denna med en foundation pensel från HM. tvätta penseln ofta så den håller sej fräsh och så att sminket appliceras jämnt!  dra alltid sista dragen neråt då håren i ansiktet hamnar åt alla håll. det gör att sminket ser bättre ut. 

efter foundation så applicerar jag ett cover stick under ögonen och andra "defekta" ställen. m du ska ha lääppstift på dej så ta även vid mungiporna och runt munnen. dutta ut med foundationpenseln.

när detta är klart så är det viktigt att sätta foundationen med puder. jag använder maxfactors löspuder som är translucent. det applicerar jag genom att "slå på det" på ansiktet, sedan tar jag en rougeborste och borstar bort överflödet.

efter detta så användet jag ett mörkt solpuder och med rougeborsten applicerar detta på de ställen som behöver skuggas. det vill säga tinningen, kindbenet och käkbenet. här är en bild som visar:

detta gör man för att ge ansiktet mer djup och för att få ansiktet att verka smalare.

När detta är klart är det bara ögonbrynen kvar. jag använder en brun ögonbryns penna från claudia. fyll endast i ögonbrynen,  när man har gjort detta är det viktigt att "highlighta" ögonbrynen och detta gör du med en vit kajal. jag måste erkänna att de va nog de bästa köpet jag investerat i. ska du tex ha ögonskugga är det superbra att ha den i ögonvrån och om du vill lyfta fram läpparna så målar du bara på med den vita kajalen. så det är något jag rekommenderar! ;) men måla med den vita kajalen precis under ögonbrynet och sudda ut med fingrarna så är du redo att sminka ögonen precis hur du vill :) 

om du ska ut på fest så kan man köpa en "primer"(jag vet inte vad det heter på svenska men det gör att sminket sätter sej bättre. det finns speciellt för ögonen vet jag men har inte köpt någon vilket jag tänkte göra inom snar framtid. :) )

men det var allt från men för denna gången. jag bloggar nog i morgon igen om sluta röka del 4 hoppas jag om jag får tid till datorn :)

en sak till som är helt random, om du råkar vara förkyld som jag och råkar ha massa förkylningsplitor i munnen så kan du gurgla munnen med vanligt wichy vatten(du vet sånt kolsyrat som finns på ica i en glasflaska). plitorna försvinner på en dag ! ;) 
lycka till ;D / maggis

Sluta röka del 3. Hur man bryter en vana!

just nu sitter jag  hemma hos Jonas på kalkon middag o är superförkyld. så jag kom upp i sista sekunden för att nysa o utflygandes kom lite nässås :P haha nu har jag börjat med nicotinplåster så jag har officiellt slutat röka :)

men hur har jag gjort för att lyckas så bra ? :D
jag vet inte hur många gånger jag har försökt slutat röka men de har varit ett rent helvete varje gång så jag har alltid gett upp. men denna gången har de funkar jättebra ! (hittills i alla fall ! ;D ) 

det jag har gjort nu är ju att trappat ner och brutit alla vanor för att sedan helt sluta o börja med nicotin plåster.
sen har jag även följt del 1 till viss del.( det gäller att göra det som funkar för dej. bara för att dom säger att det ska funka så är de inte säkert att de gör de för dej )

men nu till saken som jag sa att jag skulle prata om, hur man bryter en vana !

rökandet är ett inlärt beteende och för att bryta dess kraft måste du i ala de situationer, som du brukar röka i, lära in en ny vana ! ! ! (
det är de jag gjort och tro mej. det funkar. för rökning är en vana. det är största delen av beroendet!

några knep att ta till :
Undvik:
undvik situationer som lockat till rökning tills du känner dej säker på att kunna motstå en cigarett. t.ex. undvik alkohol . att sätta dej bredvid en person som röker osv.


Förändra:
Förändra situationen så att suget från den reflexmässiga rökningen inte känns lika starkt. att bryta det vanemässiga mönstret brukar vara ett bra knep. man kan försöka ändra på morgonrutinerna , andra frukostmaten eller byta plats vid bordet. res dej från matbordet så fort du ätit färdigt.

Smaker:
olika smaker är mer eller mindre starkt förknippade med rökning. kaffe brukar locka till röknig, medans te eller choklad för många är mer neutralt. en tung måltid tycks he ett större rökbegär än lätta fick- eller grönsaksrätter. att välja rätt sorts mat kan underlätta avvänjningen.

vissa smaker är inte förknippade med rökning som mentol(?), lakrits  och citrusfrukter. att äta en apelsin, borsta tänderna(med mentol smakande tandkräm eller äta en lakritspastill är exempel på att utnyttja dessa smaker. 

om rökbegäret blir starkt om du tex dricker kaffe så försök att förändra smakupplevelsen. du kan tex hälla mjölk i kaffet, ta bort sockret, byta kaffesort eller dricka kaffet ur en annan mugg. 

tandpetare, tuggumi:
dessa hjälpmedel är perfekta för att fylla ut tomrummet aom kan kännas i munnen.

sysselsättning:
det är viktigt att vara aktiv och planera sysselsättningar som inte är förknippade med rökning. att gå på bio, till en simhall eller ett bibliotek är exempel på platser där man inte får röka. säkert finns det platser i ditt hem där man inte röker. röksuget kan göra sig mindre påmint om du exempelvis läser dagstidningen i sovrummet i stället för vid köksbordet.

rökbegäret kommer plötsligt och sköljer som en våg genom hela kroppen under några minuter. Det är dessa attacker man ska inrikta sig på att bekämpa. att duscha under några minuter, ta en snabb promenad eller ringa ett telefonsamtal kan vara tillräckligt för att avleda begäret!

det var detta som stod handlade om att bryta vanor o lite om att ta hand om nicotinbegäret. hoppas ni tar åt er och att det hjälper.

en sak som sjuksköterskan sa till mej när jag va på besök om detta så sa hon att det finns små "koppar" i hjärnan som fylls på varje gång du tar en cigarett, när kopparna töms så sätter receptorerna igång o blir arga(som på reklamen) och då vill man ta en cigg.. men undviker du att ta en cigg så lugnar dom ner sej. om du varit fri en vecka från en cigg så är dom tomma men fylls på igen och då måste du börja om från början med nicotinbegäret. tänk på det när du varit utan ett tag och tror att det är lugnt att ta en cigg, det är det inte!!

nu hade jag skrivit massa men de försvann. men jag tror inte att de va nåt viktigt. lycka till så kommer del 4 (eventuellt del 5, får se om det blir för mycke i ett inlägg )
lycka till med allt som sagt o ha en bra dag ! :) ;D / maggis

snart är de julafton :D

hej allihopa. ! om ca en kvart är det julafton :)
det är kanske lite sent att komma tu med detta nu men här kommer ett recept på julchoklad :D

julklapp till 2 personer:
ett paket philadelfiaost ( 200 gr )
2 paket blockchoklad (200 gr st )

gör såhär:
vispa philadelfiaosten med elvisp i en bunke. smält  ca 100 gr choklad och häll i osten. blanda och ställ in i kylen tills det stelnat. sedan formar du dom till små bollar (eller knö i smeten  i is formar när smeten är mjuk. )
smält resten av chokladen och ta 2 gafflar och doppa chokladbollarna i den smälta chokladen dekorera med strössel :)
klart :D
superenkelt o gott för den som gillar konstiga saker :P haha
(själv blir de julklappar till folk ) haha
lycka till ;D  /maggis

Sluta röka. Del 2.

för er som inte sett del 1 så finns den under rubriken "Sluta röka". :)

i förra inlägget så skrev jag om fördelar när man slutar röka. när du har motivationen så behöver du kanske råd för att tackla röksuget/ abstinensen. det finns lätta knep som faktiskt hjälper ( jag har trappat ner från 10-15 cigg/dag på en vecka till endast 3 utan problem) 

distrahera
-genom att sysselsätta dej helst med saker som är roligt och som inte är förknippat med rökning så fester är ju inte de första du ska göra om du ska sluta röka för de är där man röker som mest.
-promenera.  man ska tydligen kunna " gå ifrån " röksuget. det kan också skingra dina tankar. ( detta har jag inte testat då jag aldrig är ute o går på promenader när de är is på marken)
-borsta dina tänder. man känner sej fräsch i munnen o röksuget minskar.
-och det som funkat bäst för mej( även de enda jag har testat) bryt dina rutiner. brukar du röka direkt när du går upp på morgonen ? vänta ett tag innan du går ut. röker du efter maten, gå ut innan. :) det funkar verkligen :)

drick ofta vatten.

djupandas
- koncentrera dej på att andas, själva röksuget försvinner efter några minuter :)
dröj
-tänk, jag väntar en stund till, när röksuget dyker upp. på så vis skjuter man hela tiden upp stunden då man ränker ta en cigarett. (detta har jag också testat o det hjälper. :)

använd läkemedel mot nicotinberoendet. använd helst inte en sån inhalator för den "har kvar" vanan. att andas in osv.  använd det som passar dej bäst. testa dej fram. men rök inte under tiden. använder du läkemedel mot nicotinberoende är det lättare att tackla röksuget när de kommer .

lägg upp strategier för hur du ska tackla röksuget när de kommer. ofta får man sug där man tidigare har varit van vid att röka. det är lättare att falla dit om man inte är förberedd..

smaker som vanligtvis inte är förknippade med rökning är
-citrus
-lakrits
-menthol ( fast det finns ju menthol cigaretter så den tvivlar jag på )

det var allt för denna gången.får se om jag lägger upp del 3 i morgon ! :) del 3 kommer bestå av fördjupning av "hur man bryter en vana" :)

hoppas ni tar beslutet att sluta röka. och det är nog lättare om man gör det efter egen vilja. inte för att man måste (som jag)



Mamma ! :)

idag ska jag till mamma så jag kommer inte att kunna blogga då mamma inte har någon vidare hastighet på datan. jag kommer till jonas imorgon igen så jag kan skriva del 2 på sluta röka! :)

och sen är de typ julafton. då blir de nog inget bloggande. men ska försöka ta lite bilder med min superbraiga camera på mobilen så ni får se hur min julafron har varit :)

ha en underbar kväll ;D /maggis

Sluta röka !

hej allihopa. jag håller på att sluta röka som de flesta kanske vet.
jag gick till vårdcentralen för att få hjälp med detta då jag tidigare försök men gav inga resultat..


när jag va på vårdcentralen så fick jag ett litet häfte. och jag tänkte ta de bästa tipsen från häftet.
det som inte står i häftet som jag kan tycka är viktigare än allt annat är ju att DU måste vilja sluta ! det hjälper inte om dina vänner säger åt dej eller dina föräldrar. det är din vilja som får dej att sluta röka.

Del 1.

det som står i häftet om alla vinster man får när man slutar röka är ju motivation nog att sluta, man märker redan efter en timma att pulsen börjar bli normal och att händerna blir varmare. 

efter 1-3 dagar så är kolmonoxiden borta ur dina lungor och du orkar bättre.

den 5e dagen växer ditt självförtroende och det är ju alltid en känsla vi människor behöver.

1-2 veckor efter rökstop så börjar din hy bli friskare, håret glansigare och luktar gott  och blicken blir klarare :) (jag känner redan för att bara slänga de sista ciggen o springa därifrån. )

efter 2 veckor-3 mån då blir din kondition märkbart bättre !

efter1-9 mån så utvecklas luftrörens flimmerhår, immunförsvaret stärks och risken för blodpropp avtar.

efter ett år av rökstop
: överhängande risk för kranskärlssjukdomar är hälften av en rökares !

det är aldrig för sent för att sluta röka, rökstopp har positiva effekter i alla åldrar!  :)


fortsättning följer :) 
fundera på detta o var snäll mot dej själv och ta beslutet att sluta röka. du kommer spara grymt mycket pengar!
;D /maggis

Bläää!

hej . idag är jonas hemma hos min syster o spelar warhammer med hennes pojkvän oh jag sitter kvar hemma hos honom o spelar it girl på facebook o snart ska jag städa hans rum. de känns som om jag städar här hela tiden :P haha men idag ska jag damma ordentligt och se till att städa bakom möbler osv :) egentligen till jag möblera men de får jag inte ! :( jag är ledsen idag. jag får ingen pojkvän på it girl och jag håller på att sluta röka... jag tänkte att det är lika bra att skuta med de nu innan operationen för efter den kommer jag nog inte kunna röka..... plus att jag har inte råd... så de är lika bra...

och på tal om rökning, det kan jag blogga om ;) haa? smarta jag. :)   men de kommer ett inlägg om de senare... jag ska ju även blogga om skiljsmässor osv... så de blir mycke.. jag ska försöka komma ihåg att göra det idag. men nu är det dags för städning i första hörnet efter dages första cigg :) :)

jag ser de snöa ! :)

jag ser de snöa jag ser de snöa de va ju roligt hurra :D haha

jag har kommit i julstämning. till skillnad från förra året så hade jag ingen julstämning alls.. det kan bero på att de va den första julen utan pappa och farmor, plus att allt va fel ( mina föräldrar skiljdes på sommaren innan så de va första julen som va utan farmor då vi gled ifrån pappa en period ) och att jag firade första julen med jonas. så inget va som de brukade o jag visste att det inte skulle bli som vanligt igen . men nu när man har firat en jul som denna innan så vet man vad som kommer o då slipper man alla "falska förhoppningar" och saknaden om vetskapen om hur allt ska bli. 

men nu vill jag veta. hur ser DIN jul ut. har du haft liknande senarie  som mej (att något har hänt som gjort att det inte blir som de va innan ) osv. :) svara gärna och låt mej veta. jag är nyfiken på alla er som läser min blogg..

jag vill veta om min blogg är värt att läsa, om den har hjälpt er på något sätt(finare hy ) haha ne men låt mej veta. annars känns det meningslöst att blogga om ingen bryr sej :P 

nu ska jag leka med anni. så vi höres senare, och då ska jag se om vi kan ta upp ämnet skiljsmässor och förändringar i traditioner :)
ha en bra dag ;D /maggis

De va något som skulle göras !

hej ! nu kom jag på vad som skulle göras. förklaring följer:
jag va nyss på förfest och så kom vi fram till en sak (som handlar om mitt förhållande med jonas) och att jag skulle blogga varje gång detta hände :P
men jag låter nog bli :) haha
nu hoppas jag att jonas kan komma upp o lägga sej i sängen bredvid mej o krama på mej :) o så ska vi kolla film o sova.  
lika väl som jag vet att det aldrig kommer hända så vill jag gärna bli gosad på superlänge :P haha han blir lätt varm så han kan inte kramas( eller är de bara en dålig ursäkt ? :O ) 

värst va mycket information jag lämnar ut om jonas nu då :P hahaha illa.. hoppas vi kan bråka om det o ha försoningssex efteråt :D det hade uppskattats. eller så skiter man i bråket och hoppar direkt till försoningssexet fast utan försoning i ordet försoningssex  :P  

ibland är jag för smart ;)
ne. nu blir de som sagt sängen o kolla film o dagdrömma om att jonas ska krama på mej länge ( fast det  blir ju inte dagdrömma utan kvällsdrömma.. men jag tänkte att det är ju bara jag som är smart nog att förstå det. så därför gjorde jag det lättare för er att säga dagdrömma och sedan förklara :) )
återigen så blir jag förundrad över hur smart jag är (jag gillar även att använda konstiga ord men jag vet inte om det betyder det jag menar :P  men som jag sa till anni. jag gillar ju typ smink ;) ;)  )
jonas ser söt ut på bilden :) titta på han ! :) ( men gör inget mer än att titta på han för HAN ÄR MIN :O )
god natt ;D /maggis    ;) ;) ;)

Tyck synd om mej !

jag är sjuk. jag har hela 37,3 grader :O illa. jag brukar ligga på typ 36,nånting :P haha

va i skolan idag o Molter blev typ sur över att jag gjort så lite som jag gjort. pinsamt. så jag måste börja boka tider till dietister osv... orkar inte! och det värsta är att jag tror inte jag kommer få till 100 timmar på att skriva om hur man kan förebygga struma/graves sjukdom via kosten.

så jag funderar på om man skulle ta fler vitamin brister att skriva om. förslag på den tack !
(struma/graves sjukdom är jodbrist. )  
någon annan vitaminbrist som är vanlig  som man kan skriva om i så fall?? uppskattar svar på detta... :)
nu blir de väl att kolla film o sova.. jag är varm som satan !


sov gott o ha kul på julbordet utan mej i morgon ;D /maggis

Skola !

hej allihopa. hade fått en "elak" kommentar om hela jehovas vittnen grejen. jag menar inte att jag smutskastar dom. jag kan erkänna att jag inte gillar religionen men jag har nära vänner som är jehovas och dom har inte direkt levt upp till kraven och det kanske är därför jag hyser agg mot denne religion. men så som alla religioner så tror jag inte på någon. jag tycker ämnet är intressant men jag skulle ju aldrig börja tro på nåt mer än spöken. och att jehovas råkade dyka upp i ämnet o att jag kanske sa elaka saker om religionen kunde ha hänt även med en annan. såsom kristna eller judar. jag hatar ingen för att den tror på något. jag skriver mina egna tolkningar. om du vet att det är fel så säg vad som är felet :) som jag skrev att jehovas har x antal platser i himlen osv att det inte var fallet. det är så jag har tolkat det. men ge mej åsikter om hur det är ! 

nu är det dags för skolan. men. hata mej inte på grund utav åsikter. alla har ju sina egna. vrf ska inte jag få skriva om mina ! ?
ha en superbra dag ! ;D /maggis

Dagens schema

de blev inte att vara med Julia idag. hon har så fullt upp.. hela tiden.  jag tycker nästan synd om henne :(
så det blir att ta sej en sup idag med Jonas om han köper något till mej. lite mys med mej själv. kolla film o plugga. sorgligt. men så är de. måste kolla med Cristopher om vad vi hade prov i.. haha har glömt ! missade några frågor så jag ska svara på dom muntligt. det är bra :)

juste. jag ska laga mat med Jonas idag :) gos. vi har huset för oss själva en stund :)

Projektarbete

sitter återigen hemma med projektarbetet. har suttit en timma och fått jättemycket information ! så nu gäller det att kolla lite till på internet o se om man hittar nåt viktigt o sen ska jag sätta mej ner o skriva ner allt. min tankekarta är superfin. allt får inte ens plats på pappret :P lite kul ! skönt att de går framåt.

idag hoppas jag på att få leka med Julia ! ha spa kväll hemma hos mamma :) då blir de frm med ägget och gelantinet, honungen och aloeveran :D hahahah undra vad Julia kommer säga :P

nu väntar jag på att jkonas ska komma hem med min frukost så jag ska ta lite rast från datorn  o kolla tv :)

ha en bra dag ;D / maggis

Tidig julklapp och städat rum :)

sitter o lyssnar på en kille vid namn Fargizations på youtube. han är en grym gitarrist :) <3 hihi jag känner mej fylld med kärlek när jag lyssnar på han spela :) hahaha like im on drugs :) haha

köpte en julklapp till mej och jonas från farmor idag :) det blev sängkläder i silke. :) jättemysigt :) kommer sova som en gud i natt. 

på tal om gud. han är ju alla religioners grund (eller va säger man.) och på tal om religion... och jehovas vittnen. dom tror ju att det finns x antal platser i himlen. varför i hela friden vill man bjuda med andra i tävlingen o platserna i himlen ? jonas sa detta till mej och jag håller helt med.


men så kom detta samtalsämne upp med en vän och han sa att man gör ju detta för att vara ödmjuk. men är de verkligen snällt att göra detta ? om man inte kommer till himmelen så kommer man väl till helvetet? o det känns som om man måste vara JÄVLIGT snäll för att få en plats i himlen i och med de få platser som finns om det inte redan är fullt. och då lurar man ju bara ner folk i helvetet.

ibland är jag för smart. haha ne men seriöst! vad är din åsikt?  jag tycker religion är ett roligt samtalsämne(jag är inte troende på nåt mer än spöken och ett andra liv typ) jag är jätteintresserad av vad andra människor tycker. sen så har man ju hört att man inte ska prata om religion. eller om de va politik. men de är väl typ samma sak (båda är lika allvarliga samtalsämnen och det kan göra folk upprörda ! ) 

men jag vill ha din åsikt om vad du tycker/tror om jehovas vittnen eller annan valfri religion :)

hihi ;D /maggis

För alla er killar :)

hej alla... jag pratade med min klasskompis idag på väg in till skolan om min blogg o kom fram till att jag inte alls har något för killar. visst, en kille kan väl använda ansiktsmasker osv men de är väl inte så kul att läsa en blogg om hur man sminkar sej. så jag tänkte göra detta inlägget tillägnat killarna :)

jag kan tycka att ni killar ägnar för lite tid på att vårda kropp och själ. jag tror att vi tjejer sminkar oss o för oss fina är för att boosta upp självförtroendet. när en tjej kan sätta på sej lite smink o se ut som en helt annan person. man får vara den man vill vara utan att någon säger något.

det hade ju sett konstigt ut om en kille gick runt med jättemycke eyeliner och foundation( som jag för övrigt tycker är helt okej för killar att använda bara det är 100% matchande till hudtonen.(gäller även tjejer))  och lösögonfransar. varför är de inte accepterat för killar att ha smink egentligen? 

för att komma till saken. jag tycker att killar borde ha mer hemma spa! inte bara för att de är supermysigt men man vårdar sej själv. som en enkel ansiktsmask för att exfoliera huden så man slipper finnar. vem vill inte de. jag tycker det är alldeles för tabu på smink och skönhetsvård och liknande för killar. strunta i dom oskrivna reglerna om att inte få pyssla om sej själv. 

här kommer en ansiktsmask som du lätt kan göra i köket med en enda simpel råvara: ett ägg

det du mer behöver är toapapper, en gaffel och 2 skålar och en mjuk pensel!
knäck ägget i skolen men separera gulan och vitan.
ta gaffeln och vispa ägget tills det bildar ett lätt skum. ta den mjuka penseln och stryk äggviteskummet/bubblorna på ansiktet(detta kan du ha i hela ansiktet. akta bara ögon och mun. )
lägg på ett lager toalettpapper över äggvitan i ansiktet och pensla på ännu ett lager med äggvitan. tänk bara på att stryka på tunt och försiktigt så att inte pappret spricker. sedan är det bara att vänta i 10-15 min eller tills allt har torkat. klart :)

första gången jag gjorde detta så såg man resultatet man ville efter ca 3 gånger på rad. men gör man detta regelbundet så håller du huden frisk och fin. 

äggulan funkar bra som återfuktande. så applicera i ansiktet efter du haft äggvitan och skölj sedan bort. 
ett ägg varar rätt länge i kylen och det räcker till många ansiktsmasker.  fördelarna med denna ansiktsmask är att det luktar inte konstigt som man kan tro att de ska göra :)
detta var allt för mej idag. hoppas ni förstod hur jag förklarade. lycka till ! kommentera era lata jävlar ! :P
;D /maggis

Särnor o PIROGER !

nu kom jag hem från farmor. det jag fick med mej va de underbara finska köttpirogerna ! går inte att jämföra med de svenska. jag äter de visserligen på fel sätt men jag gillar de :P haha

när vi va hos farmor fick jag även äta de efterlängtade julsärnorna :) hihi fast dom såg ut som halvmånar denna gången. men de va nästan godare x) ( jag är medveten om att stjärnor inte stavas särnor men de är så farmor säger de ) haha


så ikväll blir de att gotta sej med finska köttpiroger med köttbullar ketchup och sweet chili sås :P mums :D haha
får se om man gosar sej med lite hemma spa :) kanske ska ringa julia :) om hon vill vara med. fast de blir nog inte idag om hon ska va med X) det känns som om jag pratar med mej själv:P

nu ska jag gå iaf. :)
bye :D /maggis

Farmor fyller år!

i morgon fyller min gulliga farmor år :) jag har ingen aning om hur mycke x) hon har aldrig sagt de (för er som inte vet så är min farmor finsk o vi står inte varandra jättenära! tyvärr för hon är supersöt)  men vi ska dit på fika idag :) hoppas hon har bakat massa goda kakor som förr i tiden ! haha :P särnor och donuts o grejer :P  jag väntar bara på att min syster ska ringa så man kan göra sej i ordning :) hihi 

får se om jag skriver ett inlägg sen.

btw!  krya på dej john ;) hihi
ha en bra dag alla. :) ;D / maggis

Projektarbete. Kul..

nu har jag kommit igång med projektarbetet på riktigt. mitt projektarbete handlar om hur/om man kan förebygga struma via kosten. det jag har hittat än verkar svårt att arbeta med :P det finns ingen forskning om varför man får sjukdomen. det dom säger är att äta jodberikad kost och att ha  salt med jod.  så jag får hitta något som tar tid så man fyller ut timmarna. 

så under jullovet så ska jag skriva vad struma är och vad det beror på typ och så ska jag intervjua folk med struma. se om man kan få fram något om kosten har ökat risken för sjukdomen.. hoppas jag får ut något av detta. annars blir jag sur... boka tid till en dietist ska jag göra med :) dom borde veta mycket om detta..

det var väl allt för idag skulle jag tro.. jag målade mina naglar idag. dom blev skitsnygga !  synd att dom håller på att falla isär bara.... :O varför filade jag ens ner dom från början ? har inte haft kosta naglar på typ ett halvår :P idiot är vad jag är..

nu blir de att kolla film o äta kakor !
nattinatt ;D /maggis

Smink, håruppsättning och coola naglar ! :D

halli hallå !:P haha ! kom nyss in efter att ha åkt plastpåse  med mickan (och martina fast hon åkte inte ) :) skitkul.
jag tänkte visa hur jag såg ut idag i skolan samt förklara hur jag gjorde för att lyckas :)
nu ser man varken smink eller håruppsättning så bra. men det är smått sotiga kattögon sminkat x) och det får du genom att som vanligt lägga på en bas bestående av foundation täckstift och puder. efter detta så tar du liquid eyeliner. tunnare i ögonvrån ock tjockare ju längre ut du kommer. för att få katteffekten så drar du ut ögat så du ser ut som en kines. följer linjen från nedre ögonlocket och upp till där övre ögonlocket slutar, precis vid the brybone. (har ingen aning om vad de heter på svenska X) )  och dra ihop slutet på denna linjen med den första :P hoppas ni förstod :P när du är klar med detta så tar du svart eyeliner och målar på nedre ögonlocket.

för att få mer effekt så kan ni använda lösögonfransar :) avsluta med favorit mascara :)

håret är en favorit. det är superlätt och går att använda till fest som vardag.
börja med att ta en stor borste och tupera hela håret. fokusera på att verkligen få de tuperat så nära hårbotten som möjligt. dra sedan bak håret till en hästsvans. öppna spännet och sätt den under häst svansen. släpp håret och dra ihop spännet.  avsluta med lite hårspray ! klart :)

och nu till det coolaste i hela världen!  MINA NAGLAR X) låter superfjolligt. men de är skit coolt :D


detta är en unik metod men det blir hur coolt som helst. detta va första gången jag gjorde det men de va superlätt och resultatet blev ju grymt. jag ska öva och bli bättre så kan man få det ännu coolare :)  tyvärr får jag inte säga hur man gör men vill du ha denna coola design så skriv till mej så fixar jag det åt dej :P haha det går åt rätt mycket nagellack så att jag inte ska gå back på detta så tar jag 5-10 kronor betalt beroende på hur mycket nagellack som går åt. men det är lätt värt det. du kommer bli chockad över metoden. :)


hoppas ni nöjdes åt detta inlägg och hoppas det ger er någon nytta.
nu är det dags för how i met your mother och sängen :)
:D/ maggis

Jobbigt :O gaah !

jag tänkte jag skulle lägga in bilder på dagens frisyr och smink. men eftersom jag inte hittar usb sladden så får det vänta med tills senare. nu ska jag borsta tänderna, o sen bär de av mot en ny dag i skolan.

juste. min gulliplutt är sjuk idag. jag ska ta hand om honom när jag kommer hem ! :)

Skola!

nu bär de av mot skolan. jag har inte varit där på 6 långa veckor. skönt :)
och jag har världens slappaste schema :) och bara 2 veckor och en dag kvar :D sen är de jullov :P hihi

nu vet jag inte vad mer jag ska skriva :P så jag hör av mej när jag kommer hem :)
ha en bra dag ;D /maggis
en bild på klassen

Pappa med uggs :)

hej allihopa !
igår va ju jag på ullared ! hittade inga som helst kläder. men jag köpte mej lite smink o hårvård o liknande. och självklart julklappar :) det känns som om jag glömde köpa massa där nere. men de har jag inte. för jag köpte mer än vad jag trodde och skrev ner på handlarlistan :P haha (ett bra tipps om ni ska till ullared.

köpte mej lite lösögonfransar som jag tänkt börja använda lite vid tillfällen då man vill ara extra fin :)
KATASTROF ! jag fick fel färg på ögonskuggan jag köpte. i stället för en lila så fick jag en guld/brun :O illa

nu är de dags för en ciggarett o se om systern ringer... :) 
ha en bra dag ;D/ maggis

God morgon :)

idag blir de ULLARED :D
jag har längtat. det svider att alla ens pengar försvinner bara men. hoppas man får nåt tillbaka :P  om ca 20 dagar :P
ska bli kul att sitta i baksätet o trängas också :P hahaha
hoppas de blir en bra dag i alla fall :) se om man kan hitta några billiga uggs där nere också :) hoppas hoppas hoppas :)
nu är de dags att göra lite vettigt innan man åker ;O ha en bra dag. önska mej lycka till :)
byebye ;D/maggis

Myspys med älsklingen :)

sitter här o äter en choklad tomte som älsklingen bjöd på :) mums ! :)
kom precis hem från restaurangen "bellas" då vi åt lite god middag ( som jonas också bjöd på (A) ) :) nu blir de att kolla på film hela kvällen o hoppas på att få till de :D HAHA

ha en gosig kväll allihopa ;D /maggis

Nu går tiden lite för fort!

hejsan. att jag vaknade klockan 8 idag o hade svårt för att somna om är helt sjukt ! jag har ju lov för bövelen :O
igår satte jag på mej lösnaglar men dom är bara helt rosa... jag har ingen aning om hur jag ska måla dom ! tipps tack ! funderar på nån fransk manikyr med blåglittriga toppar och en tunn vit rand under. men är det tråkigt? svara gärna o säg vad ni tycker :)

i morgon blir de ULLARED :D Så j***a skoj ^^ jag har inte varit där på en miljon år :O ska se om man ska köpa julklappar till alla där.. :) om man hittar något fint :D det är många som ska köpas till. o de är allt jag har tänkt på, vad jag ska köpa till andra :P är anni frågade mej så hade jag ingen aning :P hahaha får väl skriva ner en önskelista.
MAGGIS ÖNSKELISTA TILL TOMTEN!
hej tomten. jag önskar mej, ett täcke(som jag ska få av mormor o morfar. )
o sen önskar  jag mej pengar.....
resten köper jag till mej själv på ullared :P haha

idag blir de ett besök till sjukgymnasten för att försöka få ordning på nacken. så jävla skönt. man får typ gratis massage :P haha  o sen när dom fått ordning på nacken så jag kan börja röra mej igen så blir de sjugymnastiska  övningar hemma :P inte lika kul. men de funkar. jag är trött på att avstå från grejer för att jag har ont i nacken

nu ska jag kolla tv o ta de lugnt en stund innan det är dags att göra sej i ordning :O

RSS 2.0