Ögonbryn XP


glömde blogga igår om de jag lovade att jag skulle.... :P haahahah
de perfekta ögonbrynen :)
de perfekta ögonbrynen får du ju självklart av att noppra. men vem i hela världen gillar att noppra sina ögonbryn? det gör ju bara ont och resultatet håller inte tillräckligt länge för smärtan man måste gå igenom varje gång... men jag har svaret. visst. det kräver att man kollar över sina ögonbryn oftare men de gör inte alls ont och det är superlätt !
det finns ett verktyg som man kan använda. det är ett skaft /handtag med ett rakblad på :)
med hjälp av skaftet så mäter du ut var du ska ska bort hår :) med hjälp av denna mall
du tar alltså från nästippens kant upp till insidag ögat och rakt upp.. det som är utanför tar du bort.
man utgår alltid från näsans yttre nedre kant. rakt "genom" pupillen när  du tittar rakt fram. där ska kurvan börja.. ögonbrynet ska sluta från utgångspunkt till ytterkanten av ögat :P
det man för övrigt också måste hålla koll på är att början och slutet av ögonbrynet ska vara på samma längd. som dom visar på bilden till vänster... .

om du vill ha lite  kurviga ögonbryn så finns det ett trick. Sätt fingret vid böjen på ögonbrynet/punkt B och tryck samtidigt som du blinkar hårt 40 gånger. det ska göra susen. 

om du har långa hår i ögonfransarna o om dom faller ner över ögonlocken så finns det ett enkelt sätt. klipp dom. ta en kam som man har till ögonfransarna. kamma ner ögonbrynen och klipp av längst med kanten av ögonbrynet!
med dessa tippsen så kan ni inte misslyckas. ta efter eget tycke och blir de för smalt så kan jag lova att de växer ut igen.
juste. denna "Räkrakhyvel" finns att köpa på kicks.  och var försiktiga när ni använder den. så du inte råkar raka av för mycke.. ett annat tipps. kolla till dom en gång i veckan. så fort du har fixat formen på ögonbrynen så är de bara att hålla efter o ta bort stubb allteftersom de växer ut.
lycka till ;D/ maggis

Spa!

hej allihopa ! idag ska jag ha en riktig spa dag ! jag ska bi från trött o hängig till pigg o fin! :)
det jag har gjort nu är än så länge en peealing till mina läppar då dom va så torra att dom sprack. recept på denna peeeling har jag redan lagt ut men för er som inte orkar bläddra så är det 2 tsk honung och en tsk sovker o lite vasseline eller annan fet hudsalva ! :) och så har jag även en hårinpacknig med balsam honung och aloe vera :)  senare idag ska jag fixa till mina ögonbryn och ni ska få veta alla tricks värda att veta för de perfekta ögonbrynen :)
här kommer en bild på världens godaste drink margarita :)  ( min kamera är riktigt dålig på mobilen så det blev inte alls bra bilder... jag ska snart få en ny telefon så jag hoppas den kameran är bättre)

sova !

kollade på harry potter. filmen va sjukt bra.. synd att det bara kommer en till. man vill ha mer o mer ! jag kan ju även tycka att harry potter har dött ut... men dom är fortfarande lika bra o har samma kvalitet om inte ens bättre.
jag kommer lägga upp bilder i morgon om hur sminket blev. även frisyren :)
men ha en go natt o akta er för mardrömmarna !
;D /maggis

En utekväll !

hej hopp gummisnopp !
jag hade sista dagen på praktiken. ska få paket av dom på onsdag för dom glömde de hemma :P
nu blir det i alla fall bio och hamnkrogen ! ses där  ;) ?
haha senare i kväll så kommer bilder på min sminkning. jag ser ut som en cool katt typ...... typ...
kommer nog ta lite bilder under kvällen :) ska ut med cristopher :D han bjuder på bion :D mihhi snälla han! jag är inte lika sur på allt o alla nu... det är ju bra.,.
men nu ska jag dra mej.
ha en go kväll ;)

god morgon.

det värsta som finns är att vakna arg ! och då undrar ni vrf jag är arg... jo, för att det känns som om alla mina nära vänder ryggen till på ett eller annat sätt.. en person som jag trodde mej känna, känner jag tydligen inte alls.. och sen personen som jag bryr mej om mest verkar ha gått vidare utan mej.. o och den vän jag nästan tappat sätter annat framför mej.
det låter som om allt jag vill är att allt ska handla om mej ! men så är de inte. jag vill bara att folk ska göra som dom sagt. om de så handlar om att jag ska aldrig göra dethär eller jag ska göra dehär för att bli glad.
folk snackar så mycke skitsnack o säger att - ne men den personen är dum i huvudet, och nästa sekund ser man att dom sitter o umgås på ett fik o skrattar o har kul. säg inte att du inte gillar personen om du faktiskt gör det. är det fel att gilla vissa personer och att inte våga säga det eller va är de frågan om ! ! just nu känner jag att jag hatar allt o alla...
det är i alla fall sista dan på praktiken idag . har köpt lite blommor som dom ska få för att jag har verkligen haft en underbar praktikperiod. synd att dom ska byta ägare. annars kunde man fått jobb där..
men men.
livet är som en godispåse. ibland får man upp en sur godis.. och ibland kan man få turen att få upp en söt och god en. det verkar som om min godispåse har många sura
godisar i sej....

Datanörd!

min pojkvän har verkligen fått dille på ett spel. den enda tiden jag får vid datan är precis innan man ska lägga sej.  irriterande.. men men. det får gå...
i mmorgon är näst sista dagen på praktiken ! ska bli jävligt gött. o så får man pengar i morgon med :) det blir en fika med älsklings cristopher efter praktiken :D ska kolla skor. för nu när snön ligget o blåser iväg o håller sej fluffig så duger inte converse. ska hem till mamma i morgon o hämta kläder o se om man har ett par skor som man kan gå i. vill verkligen ha uggs. beigea  sådanna men tror du att de finns? nehe du ! verkligen inte. ska se om de finns på ullared :O annars blir jag galen. är trött på svarta stövlar med dragkedla som går sönder. dom är inte ens varma.. det känns som att uggs är detta.
nu blir de att bädda sängen o sen somna till en film som vanligt !
sov sött ;D /maggis

Ingen datatid :O

Hej ! nu är de så att min käresta har haft datorn hela dagen. samma igår. :( men nu kommer ett längre inlägg :)
jag ska ju till ullared om typ en vecka o några dagar x) vi åker fredag nästa vecka :P mini handlar lista lyder som följer:
vasseline, aloe vera, strumpor, trosor, nagellack, jeans, tröja, linne, skjorta, plattång, shampo, balsam, inpackning, mascara, conseeler, läppglans, ögonskugga, parfym, hårfärg, spa artiklar, toffs, leggins, kam/borste, 2 korgar filmer godis, doftljus.  servetter. hundgodis chokladask och en bricka :) haha julklapps inköp blir de med ;) haha ska bli skit kul att åka dit. har inte varit där på flera år! :O
och på fredag blir de att gå på bio med cristopher (A) jag längtar. vi ska se på Harry Potter :D cris bjuder o jag köper godis :D  och så blir de antagligen krogen i helgen med julia :D längtar till de med. hoppas de blir i std om man inte får låna busskort av någon. :D haha målade lite naglar idag :)
enkelt mönster. det är lite pilligt bara.. bild och förklaring kommer :)
steg 1.
börja med att måla hla nageln i valfri färg. tex en rosa som du även har en mörkare rosa av. här har jag använt vitt med silver som "mörkare". måla 2 lager så att färgen verkligen syns.
steg 2.
måla med hjälp av en tandpetare eller försiktigt dutta små prickar med den mörkare färgen ( i mitt fall
silver) detta kommer bli inuti leopardprickarna.
steg 3.
ta med hjälp av en tandpetare eller en tunn pensel och ett papper, lägg en droppe nagellack på pappret och dutta tandpetaren eller penselns yttersta topp med svart nagellack och måla runt den mörkare färgen( i mitt fall silver)
tips.
ju fler fläckar du har desto snyggare är det. och dra inte ihop ringarna helt. då ser de bara ut som ringar på naglarna.
jag blev väldigt förvånad över hur lätt det faktiskt var. det är väldigt mycket pill men de är värt det för det är skut snyggt. experimentera med färger och ha roligt med de ;)  lycka till ;D/maggis

sry. ingen tid

hann inte skriva nåt igår. o jag gör de inte nu heller egentligen ! måste göra mej i ordning :O
men ha en bra dag ! ska försöka skriva lite sen när jag kommer hem !
puss ;D/ maggis

Praktik, och sen ?

god morgon. idag är det som vanligt praktik. sista måndagen :D ska bli skönt att komma tillbaka till skolan. det är mycket lugnare.. och man behöver inte ta lika stort ansvar som när man kommer ut i arbetslivet. i valet av mitt yrke så är de ju stressigt varje dag på jobbet. men i skolan blir de bara 2 då vi har praktisk kurs. :)
nu babblar jag bara.. ha en bra dag !
hejdå ;D /maggis

Orka!

nu är det så att jag har känt mej superdepp o supertrött hela dagen ! så jag orkade inte testa den läpp grejen.. men får se om jag gör den i morgon. o så ska jag måla Emmas naglar i veckan. hon ville ha gjort det idag men då sa jag nej för de orkar jag inte. speciellt inte klockan 11 på kvällen när jag velat sova hela dan !  :) i morgon kommer inköpslistan inför besöket till ullared. men  nu ska jag somna till en film :)
sov gott ! nattinatt ;D /maggis

Myspys med mej själv!

Hallå.
jag har inte skrivit idag då jag inte har vetat vad jag ska skriva om. det ät snart december och då tänkte jag att jag skulle lägga ut recept på lite julgodis. :D
jag har idag gjort ingenting. typ kollat på tv. haft en hårinpackning samt ansiktsmask.
ansiktsmasken var en sådan man kan köpa på kicks för 15 kronor och dom är jättebra ! hitta bara rätt sort.
idag ska jag prova lite olika grejer som man kan göra för att bota sin vinter-nare på läpparna. jag ska prova en scrub gjort på socker, honung och vasseline. men jag har inget vasseline så det blir någon annan fet hudkräm, jag har en från lancome. finns att köpa på apoteket :)
du ska blanda en tesked socker och 2 teskedar honung. och en klick vasseline :) applicera och vänta 10 min. och torka av :) jag har inte testat den än men tänkte göra det så fort gästerna har gått :P
jag hör av mej senare ! ;D /maggis

Gos gos och mera gos !

har mysit med jonas hela kvällen :D vi hade huset för oss själva. det är konstigt hur vuxen man helt plötsligt känner sej. i vanliga fall ligger man på rummet o somnar till en film. :) men inte idag :D eller fast nu blir de ju så..
jag har en konstig känsla i hela min kropp! det känns som att jag ska ha ont i den. för jag går o spänner mej precis på samma sätt.. men grejen är att jag har inte ont. o förut när jag va på en superkort promenad med hunden så blev jag helt andfådd ! Vad är felet? :O

ska i alla fall sova nu o hoppas det är bättre i morgon. annars får jonas ta hand om mej :) hihi
nattinatt ;D/maggis

Ansiktsmask och inpackning.

Tänkte nog göra en enkel och snabb inpackning till håret. det man behöver är olivolja eller annan matolja och honung.
ta 3 matskedar olja och en och en halv matsked honung i en skål o ställ in i mikron i 20 sekunder. rör om lite. och applicera i hårtopparna. det gör du lättast genom att sätta upp håret i en hästsvans. :)  tvätta ur efter en halvtimma :) under tiden som du har detta i håret så kan du göra en ansiktsmask. den tar bort porer såsom vid näsan och hakan. :)
det du behöver är :
gelantin pulver (finns att köpa på typ ICA)
mjölk (fetthalt spelar ingen roll)
hudkräm/vasseline
glas och en tesked.
gör såhär:
ta fram teskeden ock glaset. det räcker med ett shotglas bara skeden får plats. ;)
ta en tesked av både gelantinet och mjölken o ta en liten sträng med hudkräm. gärna någon med doft för mjölken luktar inte så gott..
blanda allt o ställ in i mikron i 10 sekunder. låt svalna lagom tills du kan applicera med baksidan av skeden på näsan eller hakan.
vänta tills det torkat ordentligt och dra bort :)
.
alla ingridienser :)
innan du haft det inne i mikron.
när det kommer ut så har det smält och ser ut såhär :)
applicera som på bilden :)
och här har du det färdiga resultatet. Du kan bli lite röd på området men det är normalt.  :)
lycka till ;D /maggis

Hundpassning och hundpassning och myspys !

shohoo!
igår ringde mamma och störde mig i middagsron o frågade om jag kunde passa jackie. samtidigt som jag pratade med mamma så snackade jonas med sin mamma om att passa frida. så vi måste turas om att passa hundarna idag. o jag som planerat att gosa med jonas idag :O
vilket som. det funkar nog. :)
senare idag kommer ett inlägg om ansiktsmasken och eventuellt en enkel hårinpackning ;)
ska äta frukost o fixa till sig. sen blir de hem till jackie o kattbäbisarna. :)
ha en bra dag ;D /maggis

Sova sova sova !

det kommer ett inlägg i morgon om ansiktsmasken jag gjorde. :) även bilder ;) ska nog måla naglarna med så ni kan få se lite kul och enkel design. ;)
ska till ullared snart och då får man köpa in lite roliga nagellack o sånt. :)
jag målar gärna era naglar om ni känner att de är för mycket pill. har även lösnaglar som jag kan fixa. dessa kostar 20 kronor men ni får valfri design och skräddarsydda naglar. :)
nu ska jag sova. kommer slocka direkt för jag är jättetrött !
men vi höres i morgon :)
natti natt ! ;D /maggis

Förklaring följer.

fick nyss en kommentar på vad som kunde göra min blogg bättre.. men nu är det så att blogg.se inte stödjer min webbläsare så att när jag trycker på enter så funkar det inte alltid. det kan funka ibland.. så där är förklaringen till de långa långa textrna som sitter ihop. förstår att  det är frustrerande och tröttsamt att läsa en 20 meter lång text. jag får själv panik på sånt. men de finns inget att göra åt
sen så är det ju så att jag har ingen kamera. jag har på mobilen men den är inget att hurra för. men jag ska ta mer bilder o lägga upp på håruppsättningar o naglar o eventuellt smink, och självklart matlagning.
men jag har inte kommit igång med detta än. det tar tid. men jag ska försöka att komma igång med bilder osv till innan jul! :)  kan nog börja redan idag ;) då jag blev sugen på en spa dag !det kommer bli en ansiktsmask och en enkel hårinpackning. o så ska jag kolla lite o testa något om det finns något som är bra för huden nu när vintern kommer o man börjar bli lite torr. :)
hoppas ni fått svar på funderingar osv och jag lovar att jag ska försöka bättra mej ;)
tack för alla tips och råd  ;D /maggis

Film och en god natts sömn !

Denna dagen har gått jättefort. sådom alla andra dagar. :) och jag gillar det. det är en dag närmare operationen, och en dag närmare balen och studenten ! :D

Jag vet att det är fredag i morgon. Och till alla er som vill ha fredagsmys men ätit massa godis o känner sig onyttiga så tycker jag att det bästa för alla er är grönsaker och dipp. Alla har väl någon gång smakat på det men de känns som om de va länge sedan o att de är lite bortglömt. så nu påminner jag er. köp en påse morötter . några röda paprikor (som är godast och sötast, ett tips är att ta dom mindre för smakerna är mer koncentrerade typ.... ) och en gurka.. mer behövs inte. och såklart favorit dippen :) ett billigt och nyttigt alternativ för er som inte äter grönsaker så ofta (typ jag. ) och det är framförallt. supergott !

Pundare och vänliga jag !

Ännu en dag av hårt slit på cafét ! :P
när jag slutat så gick jag o kollade på jysk o snusboa i väntan på att cristopher skulle komma. när han kom så satt vi utanför kvantum o snacka. ( vet inte varför, men kallt va de ) sen gick vi till torget o köpte shampo och balsam och 3 stycken skraplotter som vi senare skulle skrapa till en kopp koffeindryck ! :P vi vann inget btw.
och sen efter kaffet så skulle cafeägarns son hem. (han är typ liten så vi tänkte vara snälla ) så vi åkte med honom på bussen ! och på bussen så stod en kille. han verkade typ full innan man riktigt kollade. så höll han för så man inte kunde komma förbi. så jag bad honom akta sin arm så man kunde komma förbi men ne! så jag fick krypa under hans arm! sen när jag satt mej så kollade jag på honom o han va ju helväck. han måste ju varit påverkad av något...
så de dröjde inte länge förän dom skulle av bussen men kompisen fick inte av honom för han va helst borta, så bussen hann åka iväg. o vid nästa hållplats stanna han inte för att släppa av dom, inte ens när kompisen ropade att bissen skulle  stanna.....
så efter ännu en hållplats så va kompisen jättetrött o irriiterad på den nerdrogade vännen nisse(vi kallar honom det :P ) så jag gick fram o fråga om jag skulle hjälpa till så jag tog hundarna som va nisses o då helt plötsligt blev de liv i killen. han typ flög upp i snigelfart o tog tag i sina hundar o gick av bussen. kompisen tackade o gick av... stackars kompisen.. att stå ut med en så nerdrogad nisse !
o sen så tänkte det dumma aset cristopher att vi skulle gå av bussen o följa chefens son till dörren (det var typ 2 min från bussen. så vi fick snällt vänta på att nästa buss skulle komma typ 20 min efter.. o de va ju inte varmt vill jag lova !  sen hann jag lagom i tid för att hoppa av vid vårdcentralen för att gå på toa o för att sen gå ut o ta bussen från vårdcentralen till stationen för att hoppa på en buss som jag sedan fick byta 2 hållplatser senare för att springa o hinnna med den bussen som jag skulle.
o när jag satte mej på bussen kom en gullig liten kille o lånade min telefon ! :) det gjorde mej glad :) o nu är jag hemma... erkänn bra dag X) jag är trött o ska äta paj  nu !
bra dag ;D /maggis

Snart fredag o myspys!

jag hinner med ett litet kort inlägg innan jag ska gå till bussen!
jag har märkt att tiden går jättefort nu när jag är ute på praktik. det känns som att jag är inne på andra veckan o att det typ är tisdag !  men de är torsdag vecka 4 av 5 ! :D ska bli jätteskönt att börja i skolan igen ! de va ett tag sen.. ska se till att börja med projektarbetet o se till att komplettera upp mina ig ! haha
men nu måste jag springa ! ha en bra dag ! ;D /maggis

Kattbäbisar o bra värden !

Anni mår bättre ! det gör mej glad :)
Va hemma hos katterna idag o dom har öppnat ögonen o börjat kravla sig fram ! Skitgulliga är dom ! Juste, en katt är till salu!
Den ena dog i måndags då den antagligen var svag eller sjuk. Men vi har 3 levande friska katter kvar då bara en är till salu! Den sötaste ska systern ha, Tore Tumör. Men Gudrun eller Gärd är fortfarande till salu !
Vi har ju döpt alla katter till karaktärerna från filmen smala sussie. mamma är Sussie. Pölsa dog, även i filmen. Men de gjorde ju även Gärd. :P Men hon får leva några år till tycker jag :) Haha :P
nu är det dags för sängen då jag är helslut efter dagens aktiviteter. Det är sorgligt att man bor på en skamlig liten ö o de största köpcentret vi har inte alls är stort. Vill bo i stan o shoppa varje dag !
OMG jag har hicka ! fruktansvärt irriterande
R.I.P. Pölsa
god natt, sov gott ;D /maggis

Jukskärna och klementin!

efter praktiken gick jag in på willys o köpte mej lite godis och en choklad milkshake . sen gick jag för att möta cristopher men de va för kallt så jag kom inte långt. vi satt o snacka lite o sen kom jonas för att plocka upp oss för en liten fika.
och gissa vad som fanns på cafét ! JULKÄRNOR ! (Det ska vara stjärna men farmor säger kärnor :P )
för er som inte vet vad en julkärna är så är det smördeg med typ sylt i formad som en stjärna ! farmor bakar alltid såna och har till jul. det är en typisk finsk kaka som man har till jul som du nog förstår. :P så jag fick 2 såna o dom va nästan lika goda som farmors! farmor får sina julkärnor lite saftigare o inte alls lika spröda vilket enligt min åsikt blir mycket godare.
efter fikat så åkte vi raka vägen hem o nu sitter jag här :) jag vet att det inte är jul eller ens december än. men här kommer ett finskt juligt recept på karelska piroger :) ( mums ! )
Karelska piroger
20-25 stycken.


2 dl kallt vatten
1 tsk salt 
2 ½ dl vetemjöl 2 ½ dl rågmjöl 
1 msk mjukt smör smör och vatten till pensling 

Fyllning med risgrynsgröt:
3 dl vatten
2 dl grötris 
salt, 6 dl mjölk 

Häll upp salt och mjöl på ett bakbord och blanda väl, hacka i matfettet och tillsätt vattnet, lite i taget. Knåda ihop degen och forma till en rulle med ca 5 cm i diameter. Skär rullen i ca 2 cm breda skivor. Forma bullar av skivorna och kavla ut dem på mjölat bord till cirklar. Lägg degcirklarna på varandra med lite mjöl emellan, på takpannevis. Täck med en handuk och låt vila 30-40 minuter.

FYLLNING: Koka riset i 3 dl vatten med lite salt tills vattnet nästan kokat in. Tillsätt mjölken och låt gröten puttra ca 30 min. på svag värme under lock. Lägg en klick fyllning på varje degcirkel. Vik upp kanterna runt om fyllningen lite grann och & vik in kanterna o knyt ihop lite gran mot fyllningen som när man rynkar en kjollinning. Sätt ugnen på 275-300°. Grädda pirogerna mitt i ugnen 5-10 min. 

Smält lite smör och rör ut med vatten. Så snart de varma pirogerna kommer ut ur ugnen penslas de med smörvattnet. 

till pirogerna har du lite äggsmör . koka 2 ägg o blanda i 100 g smör !
dessa piroger funkar året om  som ett mellanmål eller lunch. !
baka och njut ;D /maggis

Trött trotts sovmorgon

Igår kväll efter jag sett klart på house så gick jag in o fick massaage av jonas o sen sekunden efter somnade jag ! Jag sov hela natten och när klockan ringde trodde jag inte mina öron ! Jag ville verkligen inte vakna ! Jag låg o snooza i 34 minuter o sen blev jag jättepigg ! fast nu igen blev jag seg o trött som satan ! haha
Idag blir de att leka med Cristopher en stund efter praktiken, om jag orkar. Jag är skittrött och tror jag kommer vara det hela dan. Men jag måste prata med honom om operationen och så.. För han vet inte hur länge jag ska ligga inne eller nåt sånt.. :/ vill  inte opereras btw. inte om han ska ta o hacka sönder mig o spruta in mej i en muskel !
aja.. jag ska gå och borsta tänderna nu o sen blir de praktik. Önska mej lycka till!
nice day ;D / maggis

Flummigt och kortspel!

nu har jag precis sköljt ut min inpackning. man kände ingen större skillnad på håret när de va blött men de blir nog bra !
jag provade härom dagen en annan inpackning med honung o olja! man tar 3 msk olja och en och en halv matsked honung o ställer i micron i 20 sekunder, låter de svalna lite o applicerar. låt verka i 30 minuter. den funkade jättebra i håret. det återfuktar bra o gör håret mjukt och fint. :) hoppas den funkar för er med torrt o slitet hår.
jag kan tycka att naturliga råvaror är bättre än de man köper. de funkar lika bra men de är bättre med de naturliga alternativen. om inte annat mycket billigare ! ;)
juste. jag ber 1000 gåner om ursäkt för att texterna blir en enda lång text. det är för att bloggen inte stödjer min webbläsare så därför blir allt i en enda text. satt på martinas dator förut och hon har annan webbläsare så därför funka de som de skulle.. tycker det är idiotiskt att man måste byta webbläsare för att man vill att ens blogg sla fungera som den ska.....
aja... sluttjötat från mej :) ha en go kväll :)
nattnatt ;D /maggis

hårinpackning och kladdkaka!

haha ! denna kladdkakan är nog de största skämt för kakor jag någonsin gjort :P haha den blev stenhård typ.

ska se om jag kan låna aloevera av mickan så ska jag göra en inpackning med balsam honung o aloe vera :) fick receptet på en kompis blogg.

men man tar en del balsam
1/4e del honung
1/4e del aloe vera :)
låt sitta en halvtimma (kan varalängre eller kortare ) och skölj ut :)

ett annat tipps om du vill vårda håret är att sova med en inpackning under natten. tvätta håret och handdukstorka och applicera inpackningen i håret och sätt upp i en toffs. lägg en handduk på kudden och sov gott. på morgonen när du vaknar så sköljer du noga ut inpackningen o lägger i balsam o tvätta ut ! frisera håret som vanligt. :) ( inpacknigen kan torka o göra att det stelnar vilket kan bara svårt att få bort, var försiktig o ta massage strålen så ska de gå bra. massera lite för att de ska släppa !:) )


Jag och Mickan efter the studio

kladdkaka o kaffe ! :D

kom precis hem från praktiken då jonas hämtade mej. Och på parkeringen hittade vi johan som satt o mekade med bilen som vanligt ! Så då tänkte jag baka en kladdkaka o sätta på kaffe !! :) mums !
efter kladdkakan eller under tiden så tänker jag äta min sprödbakade lax med spenat o typ ost på med pressad potatis och romsås och skirat smör ! så fruktansvärt gott !!
ett inlägg kommer senare ! blir nog en hårinpackning när jag ändå står i köket o håller på :D ! make it good ! ;D

stressig morgon o jobbig praktikdag!

idag har jag praktik. jag är inne på näst sista veckan :D så jävla gött.. känner att jag inte orkar med stressen i ett restaurangliv. de blir för mycke. jag har samma ångest varje dag inför praktiken. men man måste gå dit annars får man ig ! men idag blir de inget långt inlägg då jag måste stressa som en jude för att göra mej i ordning innan bussen kommer ha en bra dag ! ;D /maggis

Limekyckling! så j***a gott !

3-4 kycklingfilèer
1-1,5 limeskal o saft
1 buljongtärning
3 dl creme fraich
2 dl vatten
tärna o bryn kycklingen med lite smör eller margarin, tillsätt limeskal och limesaft, creme fraich och vatten. låt koka ihop och lägg i buljongtärning. låt puttra tills kycklingen är klar.
goda tillbehör är rotfrukter i ugn. (morötter, palsternacka och potatis). Eller ris om du vill ha den som enkel middagsmat.
denna rätt funkar både som enkel middag o om du vill ha finbesök. denna maträtt går alltid hem.
lycka till ;D /maggis

Jobbig men bra dag !

Nu kom jag hem! Har verkligen varit borta hela dan. Lägga sig tidigt idag. :D Läkarbesöket va bra. träffade ju kirurgen o pratade om operationen! Och det verkar vara ett relativt enkelt ingrepp.. Självklar finns de risker så som att dom kommer åt stämbands nerven så att jag kan få en mörkare eller hesare röst samt kalkbrist i en kort period efter ingreppet. Så de är ju inte värre. Vilket känns bra.
HAHA kände mej som en apa då typ 5 stycken läkarstudenter skulle känna på min hals för att jag var ett så bra exempel på förstorad körtel så de kändes jävligt mysko. o när kirurgen berättade hur han skulle göra med körtlarna som producerar kalket (de va antingen flytta lite på dom eller hacka ner dom o spruta in i muskeln x) kändes lite äckligt ! Lite väl :P känns allmänt äckligt att dom ska in i min hals o ändra om grejer o hacka sönder saker x)
Efter läkarbesöket så åkte vi hem till Irene o Tina o hälsade på. de va ju 100 år sen man träffade henne. så jag bjöd med henne till Ullared o hoppas man får tillbaka en gammal vän :)
och på vägen hem så åkte vi till djuraffären för att köpa syrsor till min brors spindlar. samt kollade på ödlor som vi i framtiden nog ska köpa :) dagens middag blev pytt i panna med majonnäs o citronpeppar :D mums :D

Dagens håruppsättning !

jag måste nog erkänna att jag älskar hår. Jag funderar på att gå en utbildning till frisör. Men de kostar typ 80 000. Har inte så mycket pengar. Men det kommer komma upp lite tipps och idéer till olika håruppsättningar och hårvård.
Men idag har jag satt upp håret i en klämma. jag älskar just denna klämman för den sliter inte lika mycket på håret som en tofs o håret ser längre ut :) bara positivt. det man måste göra är att tupera håret innan för annars ramlar spännet ut.. lite segt...
Men gör såhär: föna håret uppochner för volym. ha gärna i värmeskyddande mousse. tupera sedan hårets rötter så att håret lägger sig bakåt. locka håret. från öronen och ner får du locka inifrån rötterna men det räcker med att ta topparna från öronen och uppåt. du kan locka med en plattång, snurra bara tången o dra samtidigt. när du lockat hela håret är de bara till att sätta upp det i klämman o spraya så att lockarna håller :) klart :)
Och lycka till :)
bye bye ;D

Doktorn o gamla vänner :)

God morgon. Idag blir det att träffa kirurgen för att prata om min kommande operation, jag har nämligen Struma så dom ska operera bort sköld-körteln på mej. Och på tal om struma. Mitt projektarbete i slolan ska handla om just Struma. Om/hur man kan påverka sjukdommen via kosten :) det blir nog ett spännande projekt (för mej iallafall).

Och sen efter läkarbesöket så blir de nog de bästa på hela dan ! jag ska träffa en kompis som jag inte träffat på långt över ett år :D hon heter tina och vi har varit bästa vänner en gång i tiden... men vi gled isär antar jag :P haha ska bli skitkul att träffa henne nu iaf. :) hennes blogg kommer längst ner i inlägget så kolla in henne ;) jag kommer höra av mej när jag kommer hem från lilla göteborgs trippen :) o då blir de god middag som väntar på att få lagas :)
http://www.nattstad.se/Tina%20Bengtstr%C3%B6m
bye ;D

Kunde inte hålla mej borta (A)

Jag tycker att hela denna bloggrejen är så j***a kul så jag kunde verkligen inte hålla mej borta :P haha
Detta ska inte blir ett helt meningslöst inlägg så här kommer ett recept på en jättebra ansiktsmask om du har mycke pormasker :)
Ingredienser: 1 tsk mjölk, i tsk gelantinpulver, en liten klick hudkräm av något slag.
Gör såhär: rengör ansiktet från smink och smuts. Häll alla ingredienser i ett glas eller annan liten behållare. Blanda och ställ in i mikron i 10 sekunder på högsta effekt. Blanda och låt svalna lite. Låter du det svalna helt så stelnar det så det måste fortfarande vara varmt, se bara upp för brännskador, applicera på näsan eller hakan och låt stelna, dra sedan bort. och du bör vara pormasksfri :) upprepa detta en gång i veckan - varannan vecka :)
best of luck / maggis ;D

Mitt första riktiga inlägg ! :D

Nu har min älskling hjälpt till med designen. Det va riktigt svårt. :O
haha inte alls som jag trodde. detta inlägget kommer inte bli så långt. jag vill veta vad ni tycker om designen så lämna en kommentar och let me know ! :)
Nu blir de att äta kvällsmat innan Kardashian och The spin crowd börjar ! Spännande :D Och sen blir de sängen !
Ha en god fortsatt kväll. I morgon kommer jag att börja min första riktiga dag som bloggare :D
bye / maggis ;D

Blogga? Bestäm du!

hej allesammans !

jag heter magdalena,  kallas maggis :P (behöver ett nytt smeknamn...)

jag har blivit tvingad att skaffa en blogg då jag skriver så långt på facebook. så nu är det upp till dej. tycker du att min blogg är intressant så säger du det :)

denna blogg kommer att handla om allt jag gillar ( typ matlagning/recept, skönhetstipps, och även vad jag gör på dagarna osv.) denna blogg kommer i stort sätt ersätta min facebook. säg vad ni tycker, ett inlägg kommer att komma upp under dagen ! :)

 

bye bye !  ;D /maggis


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0